Фото работилница #1

Викендов АктивУм ја организираше првата работилница за улична фотографија, наменета за граѓаните на Куманово. Во серија од 5 работилници, 20 Кумановци и Кумановки ќе се запознаат со основите на уличната фотографија и ќе имаат можност да преку практична работа – фотографирање на терен ги усовршат своите фотографски вештини и амбиции. Крајна цел е да што повеќе граѓани се инспирираат да конкурираат за фото конкурсот и изложбата кои ќе следат во Октомври, а кои ќе имаат за цел да го документираат и слават културното и духовно наследство на Куманово.

Фото работилниците АктивУм ги организира заедно со Фото Клуб Куманово и Дом на Култура Трајко Прокопиев, во рамки на проектот #Култура за Куманово #Куманово за Култура. Проектот е дел од Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан (ReLOaD) кој е финансиран од ЕУ, а го спроведува Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), а дел кофинасира и Општина Куманово.