Информативна работилница “Мерки за поддршка и нови перспективи за инклузивен локален економски развој”

Во четврток, 16ти јуни, во Занаетчискиот дом во Куманово  се одржа информативна работилница  “Мерки за поддршка и нови перспективи за инклузивен локален економски развој” на која лидерите од локалната самоуправа и претставниците од водечките програми за поддршка и центри за развој на регионално и национално ниво, се осврнаа на мапираните ресурси, потенцијали и потреби во […]

Започнуваат обуките за членовите на Координативното тело за прекугранична соработка Србија – Северна Македонија

Се одржа првата од вкупно 10-те тематски обуки наменети за членовите на Координативното тело за прекугранична соработка Србија – Северна Македонија, на која учествуваа претставници од јавниот, приватниот и граѓанскиот сектор од трите локални самоуправи во Србија (Лебане, Власотинце, Сурдулица) и две во Северна Македонија (Куманово, Старо Нагоричане). Нивна цел е да ги обучат клучните […]

ПОКАНА ЗА ВЕБИНАР

Проектот “Донесете свој уред” Ве поканува на петтиот вебинар ,,Алатки за канцелариска работа” кој ќе се одржи на 06 април од 14:30 до 15:00 часот. Вебинарот ќе го прикаже петтиот сет на мобилни апликации, наменет за лицата со интелектуална попреченост кои би сакале да живеат самостојно и да работат на отворениот пазар на труд. Учеството […]

ПОКАНА ЗА ВЕБИНАР ЗА НАСТАВНИЦИ

Проектот “Донесете свој уред” Ве поканува на петтиот вебинар ,,Алатки за канцелариска работа” кој ќе се одржи на 05 април од 14:00 до 15:00 часот. Вебинарот ќе го прикаже петтиот сет на мобилни апликации, кој е мошне корисен за наставниците, едукаторите, тренерите, волонтерите и сите оние кои работат со лицата со попреченост. Учесниците ќе можат […]

Завршен настан на проектот – Донеси свој уред

Здружението Граѓански центар АктивУм со особена чест и задовoлство Ве поканува на завршниот настан на проектот “Донеси свој уред – како едукативен метод за подобрување на вработливоста на возрасните со интелектуална попреченост”. Проектот е поддржан од Еразмус+ програмата К204-Стратешки партнерства во образованието на возрасни лица. Настанот ќе се одржи на 24 март 2022 година (четврток) […]

Покана за вебинар – за Наставници

Проектот “Донесете свој уред” Ве поканува на четвртиот вебинар ,,Наоѓање и одржување работа” кој ќе се одржи на 04 февруари од 14:00 до 15:00 часот. Вебинарот ќе го прикаже четвртиот сет на мобилни апликации, кој е мошне корисен за  наставниците, едукаторите, тренерите, волонтерите и сите оние кои работат со лицата со попреченост. Учесниците ќе можат […]

Покана за вебинар – Лица со попреченост

Проектот “Донесете свој уред” Ве поканува на четвртиот вебинар ,,Наоѓање и одржување работа” кој ќе се одржи на 03 февруари од 14:30 до 15:00 часот. Вебинарот ќе го прикаже четвртиот сет на мобилни апликации, наменет за лицата со интелектуална попреченост кои би сакале да живеат самостојно и да работат на отворениот пазар на труд. Учеството […]

ПОКАНА ЗА ВЕБИНАР

Проектот “Донесете свој уред” Ве поканува на третиот вебинар ,,Транспорт” кој ќе се одржи на 29 октомври од 11:00 до 11:30 часот. Вебинарот ќе го прикаже третиот сет на мобилни апликации, наменет за лицата со интелектуална попреченост кои би сакале да живеат самостојно и да работат на отворениот пазар на труд. Учеството е отворено и […]

ПОКАНА ЗА ВЕБИНАР ЗА НАСТАВНИЦИ

Проектот “Донесете свој уред” Ве поканува на третиот вебинар ,,Транспорт” кој ќе се одржи на 22 октомври од 15:00 до 16:00 часот. Вебинарот ќе го прикаже третиот сет на мобилни апликации, кој е мошне корисен за наставниците, едукаторите, тренерите, волонтерите и сите оние кои работат со лицата со попреченост. Учесниците ќе можат да се стекнат […]

ТРАНСНАЦИОНАЛЕН ПРОЕКТЕН СОСТАНОК

На 10ти јуни, партнерите на проектот го организираа  Транснационалниот Проектен Состанок во виртуелна  форма. Главната тема на состанокот беше подготовка за MOOCs  – Масивни Отворени Онлајн Курсеви. Пакетот MOOCs  е следниот проектен резултат  што треба да се реализира. Секој партнер треба да работи на подготовка на MOOCs. MOOCs  ќе бидат преведени на сите јазици на […]