Наскоро! Останете љубопитни

Наскоро, нашиот град ќе биде прикажан од поинаков објектив. Наскоро ќе бидете и Вие дел од необично улично доживување. Ако го сакате Куманово ќе дојдете сите. Културолошки настан од светски размери. Останете љубопитни…

Фото работилница #1

Викендов АктивУм ја организираше првата работилница за улична фотографија, наменета за граѓаните на Куманово. Во серија од 5 работилници, 20 Кумановци и Кумановки ќе се запознаат со основите на уличната фотографија и ќе имаат можност да преку практична работа – фотографирање на терен ги усовршат своите фотографски вештини и амбиции. Крајна цел е да што […]

KumanovoNews

Локален електронски медиум #Култура за Куманово #Куманово за култура, проект на АктивУм за промоција на културно, духовно наследство и традиција на Куманово

#Култура за Куманово #Куманово за Култура

#Култура за Куманово #Куманово за Култура е проект кој го спроведува Здружението за активизам, едукација, култура и уметност ГРАЃАНСКИ ЦЕНТАР АктивУм Куманово. Основната цел и фокус на проектот е афирмација на традицијата, културното и духовното наследство на општина Куманово, преку мобилизација и учество на самата заедница, а со посебен акцент на зајакнување и вклучување на […]